قربانت برم خدا
آغوش
گشوده خدا
را ببین...
(پیشنهاد میشود حتما متن عربی آیه نیز خوانده شود؛چرا که قرآن نور است و شفای سینه ها.و آنکه دلها را دگرگون میکند خود متن عربی قرآن است.)
«قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیم» (سوره زمر...
«بگو: اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید! از رحمت و لطف خداوند نومید نشوید که قطعا خدا همه گناهان را مىآمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است » ...آیه 53).
دقت در تعبیرات این آیه نشان مىدهد که از امیدبخشترین آیات قرآن مجید نسبت به همه گنهکاران است دلیل آن نیز روشن است زیرا:
تعبیر به" یا عبادى" (اى بندگان من!) آغازگر لطفى است از ناحیه پروردگار و تعبیر به" عَلى أَنْفُسِهِمْ"(بر خودشان!) نشان مىدهد گناهان آدمى همه تنها خود او خود او را متضرر میکند و این نشانه دیگرى از محبت پروردگار است .همانگونه که یک پدر دلسوز به فرزند خویش مىگوید اینهمه بر خود ستم مکن! تعبیر به" لا تقنطوا" (مایوس نشوید) با توجه به اینکه" قنوط" در اصل به معنى مایوس شدن از خیر است به تنهایى دلیل بر این است که گنهکاران نباید از" لطف الهى" نومید گردند و تعبیر" مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ" بعد از جمله" لا تقنطوا" تاکید بیشترى بر اینخیر و محبت مىباشد.
هنگامى که به جمله" إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ" مىرسیم که با حرف تاکید آغاز شده و کلمه" الذنوب" (جمع با الف و لام) همه گناهان را بدون استثنا در بر مىگیرد سخن اوج مىگیرد و دریاى رحمت مواج مىشود و هنگامى که" جمیعا" به عنوان تاکید دیگرى بر آن افزوده مىشود امیدوارى به آخرین مرحله مىرسد.توصیف خداوند به" غفور" و" رحیم" نیز در پایان آیه جایى براى کمترین یاس و نومیدى باقى نمىگذارد.
و به راستی از کسى که" رحمتش بر غضبش پیشى گرفته" و بندگان را براى رحمت آفریده، نه براى خشم و عذاب، غیر از این چشمداشتى نیست.
حال که با نکات نهفته در آیه آشنا شدیم بار دیگر با تلاوت آن دلهایمان را در معرض شعشعه روح بخش این آیه نورانی قرار دهیم...
اشاره:اما آیا امید بخش تر از این آیه نیز در قرآن کریم وجود دارد؟در مطالب بعد به این پرسش پاسخ می دهیم